Sunday, May 3, 2009

Rtcepti za bialo techenie

Сигурно повечето от нас имат проблеми с бяло течение,гъбички,кисти и прочее.Затова реших да пусна тема,където да казваме кой как се лекува,ако може и без хапове още по-добре.Сега се орвих в нета и търсих материали по темата и ще ги споделя с вас:


Цитат

Много билки помагат при бяло течение

Патологичните течения се дължат на хормонални разстройства (при тях не се откриват патогенни причинители) и на възпалителни заболявания на женските полови органи, причинени от бактерии, трихомони, гъбички и др. За лечението им се използват билкови комбинации за вътрешно прилагане, за промивки и тампони. По преценка на лекуващия лекар могат да бъдат комбинирани и с медикаментозна терапия.

ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА. Смесват се по 50 г мечо грозде, орех, хвощ, бял имел, червено подъбиче, лайка, мащерка и коприва. В 600 мл вряща вода се поставят 2 супени лъжици от сместа. Вари се 3 минути, оставя се да престои 30 минути и се прецежда. От отварата се приема 6 пъти дневно по 80 мл 15 минути преди ядене и 30 минути след ядене.

ЗА ПРОМИВКИ И ТАМПОНИ. Смесват се по 80 г смрадлика, камшик и по 50 г лайка, босилек, мащерка и лен.
В 1 л кипяща вода се поставят 3 супени лъжици от сместа. Вари се 3 минути, оставя се да престои 30 минути и се прецежда. Правят се промивки всяка вечер преди лягане. Със същата отвара могат да се правят и тампони. Взема се памук колкото орех, обвива се с марля и се завързва на конец, така че от него да висят 10-20 см. Така приготвените тампони се накисват в отварата и се поставят във влагалището сутрин и вечер.

Цитат

Безлекарствен метод за борба с влагалищните гъбички


Една от най-честите причини за пристъп на млечница е провеждането на курс с антибиотици, които в значителна степен унищожават нашите полезни защитни бактерии.

Общоприетото лечение включва в себе си прилагане на противогъбични мази и свещи. И едното и другото, могат да раздразнят слизестата обвивка, и затова се оказва, че с прилагането на средства от народната медицина бихме могли да избегнем повторна инфекция. Например, мощно противогъбично средство за вътрешна употреба е чесънът. Чесънът може да се употребява и местно, но той може да предизвиква раздразване на слизестата обвивка на влагалището, особено ако вече е възпалена: почистете скилидка чесън, вържете я с чист памучен конец за да можете да контролирате местоположението й, потопете я в чист зехтин и след това поставете да престои във влагалището за цялата нощ.

Зехтинът също да държите вагиналната област на хладно и сухо и да й позволявате да «диша» по-свободно: носете само памучно бельо, избягвайте чорапите и тесните джинси. Не ползвайте масажни вани и силни влагалищни дезодоранти защото могат да разрушат нормалната защитна среда. Освен ефирните масла и треви, които могат да се прилагат местно, помагат и промивки със солена вода. Обикновеното истинско, «живо» кисело мляко може да се използва за местно лечение, като намокрите с него една салфетка или тампон; така ще помогнете за размножаването на полезните бактерии.

Ало скоро сте минали курс антибиотици, препоръчва се да хапвате повечко натурално кисело мляко. Яжте повече зеленчуци и продукти с цели зърна, за да овкусявате салатите ползвайте зехтин.

Що се касае до хранителните добавки, то ацидофилните лактобактерии имат страхотен ефект при подтискане на действието на навлезлите в организма дрождеви гъбички и помагат за възстановяването на чревната флора.
За да предотвратите повторение на млечницата ще ви помогне диета, богата на пресни зеленчуци и бедна на рафинирани захари.Цитат


Вагинални гъбички (кандидоза)

Според специалистите около 60% от жените имат вагинални гъбички, но невинаги последните предизвикват оплаквания. За развитието на вагиналните гъбички или за обостряне на вече съществуваща кандидоза предразполагат много фактори. Сред най-често срещаните са неспазването на достатъчно добра лична и сексуална хигиена и продължителното лечение с антибиотични или хормонални препарати. Девойките и жените с наднормено тегло и със захарен диабет също са предразположени към развитие на гъбичкова инфекция, и то не само на влагалището. За съжаление гъбичковата инфекция на половите органи при мъжа протича безсимптомно. Поради тази причина мъжът осъществява полови контакти, да знае, че е заразен, и без да предприеме необходимите предпазни мерки. Така гъбичковата инфекция се предава бързо на неговите сексуални партньорки.

Поради редица причини през последните години се наблюдава тревожно зачестяване и в детска възраст на гъбичковите инфекции на влагалището Най-типичните белези (когато ги има) на вагинална кандидоза са силното зачервяване на влагалището, съпроводено от сърбеж и бяло течение. При поява на подобни симптоми в много случаи се прибягва до самолечение с антибиотици. Това е груба грешка, водеща до засилване на оплакванията. Ето защо най-напред трябва да се потърси лекар-гинеколог или дермато-венеролог, който да постави точна диагноза и да назначи подходящо лечение. То трябва да се провежда едновременно и от двамата сексуални партньори. В противен случай при следващ сексуален контакт с евентуално заразен партньор излекуваната вече жена може да се зарази наново с гъбичкова инфекция, т. е. последната не създава имунитет в човешкия организъм.

Най-важното по отношение на кандидозата както и по отношение на всяко друго заболяване си остава профилактиката. Тя се състои в спазването на идеална лична хигиена и в избягването на употребата на антибиотици, без да има лекарско предписание за това. Все по-широко за профилактика и лечение на вагиналните гъбички се използват хомеопатичните лекарства. Тук ще ви запознаем с малка част от хомеопатичните средства, използвани за лечение на генитални инфекции.

- «Хелониас диоика» в разреждане 9 СН, 2-4 пъти дневно. Това е лекарството, използвано почти винаги в лечението на вагинална кандидоза. Бялото течение, причинено от гъбички, най-често е силно сърбящо и има вид на пресечено мляко, а именно такъв вид течение се лекува с «Хелониас диоика».

- «Монилиа албиканс» в разреждане 15 СН задължително се използва в лечението на вагиналните гъбички. За целта от лекарството се приемат 5 гранули веднъж дневно или 10 гранули веднъж седмично. Освен тези 2 хомеопатични медикамента за лечение на вагинални гъбички в зависимост от вида на бялото течение може да се използва и някое от хомеопатичните лекарства, изброени в статията «Бяло течение от влагалището».Цитат


Бяло течение от влагалището


Най-често бяло течение от влагалището се наблюдава при специфични и неспецифични възпалителни заболявания, при ракови заболявания на половите органи, при еднокринни разстройства и при някои нарушения в обмяната на веществата, при неправилно положение на матката, при неспазване на добра лична хигиена и др.
Различават се следните видове бяло течение в зависимост от това, от коя част на женската полова система произхожда то:
Вестибуларно бяло течение. То произхожда от лигавицата на преддверието на влагалището и се среща най-често при нарушена лична хигиена, при възпаление на вулвата, при захарен диабет, при самозадоволяване и др.

Влагалищно бяло течение. То произхожда от лигавицата на влагалищната стена и може да се дължи Както на възпалителни, така и на невъзпалителни Процеси. Възпалението може да се дължи на действието на различни микроорганизми: гонококи, ши-гели, стафилококи, ешерихия коли и др. Сред причините от невъзпалителен произход, които могат да до-ВеДат до поява на влагалищно бяло течение спадат:
навлизане в препубертетен или в пубертетен период повишена секреция на естрогени и др.

Бяло течение от маточната шийка. То се наблюдава при болестни процеси, ангажиращи шийката на матката, например при гонорейна инфекция.
Маточното бяло течение е обусловено от болестни процеси, засягащи най-вече маточната лигавица. Най-често се касае за възпаление от гонореен, туберколозен или септичен характер.
Бяло течение, дължащо се на болестен процес в маточните тръби, се среща много рядко.
Най-чести са вестибуларното и влагалищното бели течения, обусловени от неспазването на добра хигиена или от наличие на възпалителен процес. Значително по-рядко причина за вестибуларно или влагалищно бяло течение са туморни образувания.

Характерът на бялото течение (количество, консистенция, цвят, мирис) до голяма степен може да подскаже на специалиста-гинеколог какъв е произходът на течението. Точната диагноза обаче може да бъде поставена с помощта на микроскопско и на бактериологично изследване на влагалищния секрет, както и с помощта на специална апаратура.

Основното в лечението на бялото течение е отстраняване на причината за него. От изключително значение е да се спазва изрядна лична хигиена, особено на половите органи. Храната трябва да бъде висококалорична, лесноусвоима и богата на витамини. При възпалителен процес на влагалището нерядко много ефикасни се оказват влагалищните промивки със запарка от цвят на лайка и сода за хляб, както и тези със смрадлика.

Към хомеопатичните лекарства, намиращи най-често приложение в лечението на гениталните инфекции (самостоятелно или в комбинация с алопатични медикаменти) спадат:
- «Креозотум» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно. Този медикамент повлиява
много добре генитална инфекция, предизвикваща появата на обилно, дразнещо и разраняващо бяло течение с неприятен мирис. Често е налице кървене и жълто оцветяване на бельото. Чувството за парене и щипене се засилва при уриниране.

- «Арсеникум албум» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно. Бялото течение, което се влияе от това лекарство, е по-оскъдно, но по-силно дразнещо и по-парещо от предишното. Налице е и силна обща слабост и отпадналост.

- При зеленикаво течение, което пари, дразни и сърби, влошава се през нощта и често се съпровожда от изпотяване, най-подходящ за приложение е „«Меркуриус солубилис» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно.

- Когато се касае за гъсто, точещо се, жълто на цвят течение, лекарят-хомеопат избира между «Хидрастис» и «Калиум бихромикум» в разреждане 9 или 15 СН, няколко пъти дневно. Това, кой от тях ще бъде предпочетен, зависи от другите характеристики на гениталното възпаление и от индивидуалните особености на организма.
За да има траен ефект от хомеопатичното лечение, лекарят-хомеопат за всяка своя пациентка избира индивидуален медикамент, който лекува организма като цяло и който е съобразен с физическите и психичните особености на болната, с другите болестни тенденции и с наследственото предразположение
--------------------

Велик е не онзи, който никога не пада, а този, който винаги се изправя.Най-добрият начин да излезеш от тунела е, като минеш през него.

Блога на Мимито

Nextt - за ремонта на дома

Игри с наградиОтговори (1 - 9)
mimeto

Виж профил
Виж коментарите Apr 15 2008, 11:54 AM Коментар #2


Фен на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 818
Регистриран: 24-January 08
Град: Blagoevgrad
Потребител No.: 808Аз от личен опит пепоръчвам на всички, които имат проблеми с месечния цикъл, бяло течение или други "женски проблеми" да пият цвят от Турта. Много е ефикасна, има дори случаи на излекувани миоми именно с тази билка!!! Аз имах проблеми с цикъла, пих я 2 седмици и вече 4 месеца съм супер, дори ми идва на една и съща дата и без болки Препоръча ми я майка ми, която си излекува и бялото течение, направо е вълшебна!!!

Този коментар е бил редактиран от mimeto на Apr 15 2008, 11:56 AM


--------------------

nelly80

Виж профил
Виж коментарите Apr 15 2008, 12:26 PM Коментар #3


Жител на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 7,198
Регистриран: 28-March 07
Град: Петрич
Потребител No.: 126аз пък съм много против самолечението ,а и билките не са никак безобидни


--------------------

http://www.hrastalak.com/magika/


http://desiikosi.piczo.com/?preview=y&cr=6&rfm=y
http://desikostova.multiply.com/


mimeto

Виж профил
Виж коментарите Apr 15 2008, 12:33 PM Коментар #4


Фен на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 818
Регистриран: 24-January 08
Град: Blagoevgrad
Потребител No.: 808Ако имаш проблем, който е диагностициран, не виждам защо да не опиташ и с билки. А и ако си отговорен и загрижен за себе си, няма да превишаваш дозата, на всяка билка в апеките има дозировка и срок на лечение. Между другото чая, който пием сутрин, също е билка, но може би не я приемаме за такава, защото не го пием с лечебна цел
А иначе, Нели, всеки има право на личен избор и ако твоят е такъв - няма нищо лошо,
преди време и аз бях на това мнение

Този коментар е бил редактиран от mimeto на Apr 15 2008, 12:35 PM


--------------------

nelly80

Виж профил
Виж коментарите Apr 15 2008, 01:18 PM Коментар #5


Жител на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 7,198
Регистриран: 28-March 07
Град: Петрич
Потребител No.: 126Когато човек се лекува пие лекарството или билката през определено време ,чайчето си е чайче пиеш една чашка за закуска и толкова .
ползвала съм билки ,но за по безобидни неща,например за по лесно разресване на косата ,блясък и други външни приложения ,знам ,че на всяка опаковка пише доза,начин на приготвяне и начин на съхранение на приготвената отвара ,но съм сигурна ,че доста момичета търсят билки от бабите и ли от други хора , на тях няма упътване .

пък и аз в поста си съм написала самолечение ,и не съм дооточнила самодиагностицирането ,защото не са малко жените коите незнаят ,че за бяло течение може да е сигнал за доста серйозни проблеми и едно такова самолечение може да забави навременото лечение ,не съм против разните промивки ,но едно е промивка а съвсем друго напоен тампон във влагалището .

Вестибуларно бяло течение
Влагалищно бяло течение
Бяло течение от маточната шийка
Чудно ми е как ще разбереш сам какво точно е твоето течение откъде идва и какви билки да приложим.
Момичета здравето не е шега ,ако болестите се лекуваха толкова лесно ,нямаше да ги има всички щяхме да сме си здрави и щастливи и нямаше да търсим лекарска помощ,просто щяхме да си правим отварите и готово .

Естествено всеки има право на избор ,и сам преценява нещата за себеси ,преди време можеби бих разчитала само на билките ,но на този етап НЕ.

Този коментар е бил редактиран от nelly80 на Apr 15 2008, 06:39 PM


--------------------

http://www.hrastalak.com/magika/


http://desiikosi.piczo.com/?preview=y&cr=6&rfm=y
http://desikostova.multiply.com/


nelly80

Виж профил
Виж коментарите Apr 15 2008, 01:35 PM Коментар #6


Жител на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 7,198
Регистриран: 28-March 07
Град: Петрич
Потребител No.: 126Цитат(mimeto @ Apr 15 2008, 12:54 PM)
Аз от личен опит пепоръчвам на всички, които имат проблеми с месечния цикъл, бяло течение или други "женски проблеми" да пият цвят от Турта. Много е ефикасна, има дори случаи на излекувани миоми именно с тази билка!!!

Може ли с билки да се „стопи" миомата?

Това се твърди за много от т.нар. натурални продукти. До момента не ми е известно сериозно проучване подкрепящи подобни твърдения. От личния ми опит по-скоро съм склонен да мисля, че става въпрос за естествено намаляване на размера на миомата в климакса, грешки при диагностиката или неточни измервания. Как ще се развие дадена миома – дали ще се уголеми или намалее практически е невъзможно да се каже, за това фактът, че определена миома е намаляла при прием на дадена билка сам по себе си не е доказателство за ефективност.
ag-specialist

малко инфо за някои билики
С какво са опасни някои билки Също както при лекарствата, и при тях най-важно е правилното приложение и дозировката

Някои от най-популярните в аптеките билки имат и своите странични ефекти, които могат да навредят на здравето. Тяхното описание само доказва още веднъж, че най-важното във фармацията е правилната доза.

Маточина
Влиза в състава на петте най-успокояващи билки. Премахва тревогата, раздразнението, повишава работоспособността и помага да се съсредоточим. Маточината е мек спазмолитик. В нейния състав влиза веществото цитрал, което притежа слаботоксично действие.


Ако се пият отвари или чай с маточинаежедневно в продължение на 2-3 седмици ,може да се появи главоболие,виене на свят,запушване на носа.

Лайка
Притежава силни противовъзпалителни и спазмолитични свойства, успокоява стомаха при гастрит и язва, помага за възстановяването на повредени лигавици.
Предозирането може да предизвика при жените отпускане на гладката мускулатура на матката, което води до проблем в менструалния цикъл и усложнения при бременност.Постоянната употреба на лайка възпрепятства всмукването на желязото от храносмилателната система в кръвта ,което може да доведе до анемия поради недостиг на желязо.

Мента
Смята се за женска билка, защото намалява болката и неприятните усещания по време на месечния цикъл. Намалява мускулните и съдовите спазми, притежава антихипертензивно действие (намалява налягането при хипертония), помага при стомашни колики.
Ментолът, съдържащ се в растението, намалява кръвното налягане.
Затова хипотониците "хора с ниско кръвно"трябва внимателно да приемат чай от мента и други запарки.Ментолът забавя сърдечната дейност и усложнява работата на дихателния център ,което може да предизвика влошаване на здравословното състояниепри страдащите от бронхиална астма и брадикардия. + чаши ментов чай могат да предизвикат дори у здравите мъже намаляване на ерекцията за сметка на спадане на налягането в половия член и влошаване на неговото кръвоснабдяване.


Пелин
Още Хипократ е писал, че пелинът лекува женските болести и възбужда апетита На основата на пелина в края на 19 - началото на 20 век се е правел абсентът (силна ракия с ароматни масла) и много пристрастени към него хора заболявали от различини нарушения на нервната система-от халюцинациидо т.нар.пелинова епилепсия. Пелинът е противопоказен при бременност.

Жълт кантарйон
Той е може би най-популярния природен антидепресант с успокояващо действие. Премахва също спазмите на храносмилателната система, притежава противовъзпалителни свойства.
Внимание! Жълтият кантарион повишава чуствителноста към ултравиолетовите лъчиVАко приемате средства с тази билка ,по-добресе въздържайте от продължително излагане на слънце.При продължителна употреба"повече от месец"може да се появи горчивина в устата,болки в черния дроб,запек.При предозиране предизвиква вялости сънливост.


Коприва
Притежава кръвоспиращо действие, помага при проблеми с жлъчката и хроничен бронхит, повишава съкратителната способност на матката. Знахарките още в древността са го използвали като средство, предизвикващо аборт.
Бременните жени ,трябва да се въздържат от приема на коприва.Тя е противопоказна и при атеросклерозата на съдовете ,хипертония, ракови заболявания на матката и простатата.

Подбел
Той е ефективно отхрачващо средство.
Съдържа токсични вещества-алкалоиди на пиролизидина,които могат да предизвикат венно-оклузионна болестна черния дроб "възпаление свързано със застоя на кръвта в органа".Отвара от тази билка повишава налягането в малък кръг на кръвообръщението,което е противопоказно за хора ,страдащи от астма и сърце.Лечението: силно кафе и въглен
Силното кафе или чаят могат да помогнат при леките форми на билково отравяне. Промивката на стомаха с медицински въглен е задължителна. Веднага след появяването на симптоми на отравяне обаче търсете лекар, не разчитайте на самолечение.

Този коментар е бил редактиран от nelly80 на Apr 15 2008, 06:42 PM


--------------------

http://www.hrastalak.com/magika/


http://desiikosi.piczo.com/?preview=y&cr=6&rfm=y
http://desikostova.multiply.com/


mimi_81

Виж профил
Виж коментарите Apr 16 2008, 08:27 AM Коментар #7


Мама на Тошко


Група: Потребител
Коментари: 2,014
Регистриран: 24-February 07
Град: Асеновград
Потребител No.: 55Майка ми имаше миома и пиеше алое и след известно време като отиде на гинеколог той е разбрал за миомата само от здравния й картон.

Този коментар е бил редактиран от Katerina на Apr 17 2008, 08:49 AM
Причина за редакцията: Писането на кирилица е задължително!


--------------------

Велик е не онзи, който никога не пада, а този, който винаги се изправя.Най-добрият начин да излезеш от тунела е, като минеш през него.

Блога на Мимито

Nextt - за ремонта на дома

Игри с награди
mimeto

Виж профил
Виж коментарите Apr 16 2008, 09:06 AM Коментар #8


Фен на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 818
Регистриран: 24-January 08
Град: Blagoevgrad
Потребител No.: 808Цитат(mimi_81 @ Apr 16 2008, 09:27 AM)
Majka ми имаше миома и пиеше алое и след известно време като отиде на гинеколог той е разбрал за миомата само от здравния й картон.

С една позната на майка ми беше по същия начин. Аз говоря за неща, които знам със сигурнот, а не просто недоказани слухове, това не е заяждане, Нели, просто искам да изкажа факти, на които, дори и лекаите недоумяват!!!


--------------------

nelly80

Виж профил
Виж коментарите Apr 16 2008, 06:53 PM Коментар #9


Жител на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 7,198
Регистриран: 28-March 07
Град: Петрич
Потребител No.: 126Мими аз не искам да се заяждам ,а споделям моето мнение по въпроса и нещата ,които съм прочела за билките , винаги имат две страни ,за едно са полезни за друго вредни така е с почти всичко от живота , не натрапвам мнението си на никого ,всеки сам решавма за себеси ,просто за мен това са доста серйозни неща и аз небих се доверила само на билките .
Оше веднъжх казвам със здравето шега небива ,хубаво е да се хващат и лекуват болестите навреме и да не си правим разни експерименти със здравето си.


--------------------

http://www.hrastalak.com/magika/


http://desiikosi.piczo.com/?preview=y&cr=6&rfm=y
http://desikostova.multiply.com/


mimeto

Виж профил
Виж коментарите Apr 17 2008, 10:46 AM Коментар #10


Фен на BgBaby


Група: Потребител
Коментари: 818
Регистриран: 24-January 08
Град: Blagoevgrad
Потребител No.: 808Цитат(nelly80 @ Apr 16 2008, 07:53 PM)
Мими аз не искам да се заяждам ,а споделям моето мнение по въпроса и нещата ,които съм прочела за билките , винаги имат две страни ,за едно са полезни за друго вредни така е с почти всичко от живота , не натрапвам мнението си на никого ,всеки сам решавма за себеси ,просто за мен това са доста серйозни неща и аз небих се доверила само на билките .
Оше веднъжх казвам със здравето шега небива ,хубаво е да се хващат и лекуват болестите навреме и да не си правим разни експерименти със здравето си.

No comments: